Tai įdomaus skonio ir kvapo plovas. O išskirtinį skonį jam suteikia kuminas ir pievagrybiai.
INGREDIENTAI:
- 500 gramų vištos filė
- 300 gramų ryžių
- 300 gramų pievagrybių
- 1 vienetas morkų (didelės)
- 2 skiltelės česnakų
- 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis džiovintos goji uogos
- 0.5 arbatinio šaukštelio kumino
- 1 žiupsnelis grūsti juodiji pipirai
- 1 žiupsnelis maltos aitriosios paprikos
- 1 žiupsnelis druskos
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vištieną supjaustyti kubeliais, morką šiaudeliais, pievagrybius - griežinėliais, susmulkinti česnako skilteles.
- Atskirai išvirti ryžius, pagal nurodymus ant pakuotės.
- Keptuvėje įkaitintame aliejuje apskrudinti vištieną, perkelti į puodą su ryžiais ir pagardinti pipirais bei druska.
- Tuomet keptuvėje pakepti morkas 5-6 min., pridėti grybus, goji uogas, kuminą, česnaką ir kepti, kol išgaruos visas skystis. Tada viską perkelti į ryžių ir vištienos puodą, bei pagardinti druska ir paprikomis.
- Užpilti 350 ml vandens ir užvirinti. Kaitinti ant nestiprios ugnies 20-25 minutes. Tiekti su marinuotais agurkėliais ir pomidorais.
REKLAMA