1kg vištienos krūtinėlės ir vieną svogūną supjaustome mažais gabaliukais. Viską dedame į keptuvę ir įpilame šlakelį aliejaus. Kol viskas keps ant mažos ugnies, į švarų indą įpilame vandens ir statome užvirti. Kai vanduo užvirs įberiame ryžius ir gerai pamaišome, įberiami truputį druskos, ant mažos ugnies virti apie 20-30min. Kai vištienos krūtinėlė su svogūnais bus išvirusi įberiame vištienos prieskonių, druskos, pipiru. Po to įdedame majonezą ir grietinę, viską gerai išmaišome. Iš ryžių išpilame vandenį ir įdedame truputį sviesto (nebūtinai). Kai viskas bus baigta, į lėkštę įdedam ryžius o ant viršaus krūtinėlę. Viršų galima paskaninti krapais.
Skanaus!
Autorius: gurmane
INGREDIENTAI:
100 gramų ryžių
1 vienetas svogūnų
1 kilogramas vištos filė (krūtinėlės)
2 valgomieji šaukštai majonezo
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
2 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek prieskonių (vištienai)
šiek tiek kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
1kg vištienos krūtinėlės ir vieną svogūną supjaustome mažais gabaliukais. Viską dedame į keptuvę ir įpilame šlakelį aliejaus. Kol viskas keps ant mažos ugnies, į švarų indą įpilame vandens ir statome užvirti. Kai vanduo užvirs įberiame ryžius ir gerai pamaišome, įberiami truputį druskos, ant mažos ugnies virti apie 20-30min. Kai vištienos krūtinėlė su svogūnais bus išvirusi įberiame vištienos prieskonių, druskos, pipiru. Po to įdedame majonezą ir grietinę, viską gerai išmaišome. Iš ryžių išpilame vandenį ir įdedame truputį sviesto (nebūtinai). Kai viskas bus baigta, į lėkštę įdedam ryžius o ant viršaus krūtinėlę. Viršų galima paskaninti krapais.