Tai iš tikrųjų labai skanus ir paprastas turkiškas receptas, kurį galima lengvai pasigaminti namuose.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 gramų vištienos šlaunelių mėsa
- 1 vienetas citrinų
- 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas paprikų pastos
- 1.5 arbatinio šaukštelio džiovintas čiobrelis
- 1.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- 1.5 arbatinio šaukštelio džiovintos mėtos
- 1 arbatinis šaukštelis pomidorų pastos
- 1 arbatinis šaukštelis raudonosios paprikos milteliai
- šiek tiek druskos
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dubenyje sumaišyti aliejų, paprikų ir pomidorų pastas, citrinų sultis, džiovintus čiobrelius, mėtas ir čiobrelius, druską ir juoduosius pipirus, paprikos miltelius.
- Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais. Sudėti į indą su marinatu. Gerai išmaišyti ir palikti šaldytuve mažiausiai 30 min. Bet aš rekomenduoju palikti kelioms valandoms, o geriausiai per naktį.
- Įkaitinti keptuvę. Kepti vištieną ant vidutinės ugnies apie 15 min., apvartant mėsą. Jei naudosite grilį - tuomet suverti ant iešmelių ir kepti kaip įprastus šašlykus.
- Vištienos iešmelius patiekti su keptomis ar šviežiomis daržovėmis, salotomis, plovu.
REKLAMA