PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vištienos filė susmulkiname, sudedame į virtuvinį smulkintuvą, supilame grietinėlę, sudedame kiaušinių baltymus ir sudedam smulkintą česnaką ir krakmolą. Viską susmulkiname iki vientisos masės.
Į masę suberiame druską, pipirus, žoleles, mėgiamus prieskonius. Paprikas supjaustome smulkiais kubeliais ir sudedame į vištienos masę. Ten pat sudedame pjaustytus džiovintus pomidorus, alyvuoges. Viską gerai išmaišome.
Imame dvigubą folijos lapą ir ant jo dedame vištienos masę. Susukame storą vyniotinį. Folijos galus užrišame. Visą vyniotinį stipriai surišame su siūlu ar virvute.
Dedame vyniotinį į 2 maistinius maišelius. Jų galus ir visą vyniotinį taip pat surišame stipriai.
Dedame vyniotinį į puodą su verdančiu vandeniu. Vyniotinis turi laisvai plaukioti, todėl puodą imame kuo didesnį. Verdame 40 minučių. Išimame iš puodo ir paliekame atvėsti. Nakčiai dedame į šaldytuvą. Neišvyniojame. Kitą dieną vyniotinį jau galima išvynioti ir skanauti.
Labai skani, natūrali virta dešra! Pasigaminti tikrai nėra sudėtinga. Į dešrą priedų galima ir nedėti, jei nenorite. Iš šios normos gavosi 850 g dešros.