Pirmiausia supjaustykite kubeliais vištieną, apibarstykite juos paukštienos prieskoniais, druska bei pipirais pagal skonį ir padėkite šaltai trumpam pasimarinuoti. Supjaustykite pievagrybius riekutėmis ir pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Apkepintus pievagrybius sudėkite į atskirą indą. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite pamarinuotą vištieną, sudėkite medų ir maišykite kol medus ištirps. Medui ištirpus uždenkite keptuvę dangčiu, kad paukštiena pasitroškintų ir į ją įsigertų medus. Šiek tiek patroškinę mėsą atidenkite, sudėkite susmulkintus svogūnus ir leiskite nugaruoti susikaupusiai drėgmei bei apskrusti vištienai. Paukštienai apkepus, sudėkite į keptuvę grybus, grietinėlę ir viską išmaišykite. Prieš patiekiant apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais. Ganėtinai greitas patiekalas ir svarbiausia - labai skanus!
Autorius: Aušra
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
3 valgomieji šaukštai medaus
1 vienetas svogūnų
400 gramų vištos filė
250 gramų pievagrybių
250 gramų grietinėlės
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (paukštienai)
1 sauja svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia supjaustykite kubeliais vištieną, apibarstykite juos paukštienos prieskoniais, druska bei pipirais pagal skonį ir padėkite šaltai trumpam pasimarinuoti. Supjaustykite pievagrybius riekutėmis ir pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Apkepintus pievagrybius sudėkite į atskirą indą. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite pamarinuotą vištieną, sudėkite medų ir maišykite kol medus ištirps. Medui ištirpus uždenkite keptuvę dangčiu, kad paukštiena pasitroškintų ir į ją įsigertų medus. Šiek tiek patroškinę mėsą atidenkite, sudėkite susmulkintus svogūnus ir leiskite nugaruoti susikaupusiai drėgmei bei apskrusti vištienai. Paukštienai apkepus, sudėkite į keptuvę grybus, grietinėlę ir viską išmaišykite. Prieš patiekiant apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais. Ganėtinai greitas patiekalas ir svarbiausia - labai skanus!