Viščiukų širdeles nuplikiname per kelis vandenius ir smulkiai supjaustome. Viščiukų širdeles prieš kepant reikia pavirinti apie valandą. Svogūną supjaustome į keturias dalis ir tas dalis supjaustome griežinėliais. Į keptuvę sudedame sviestą, svogūną ir kepiname kol pagels. Tada sudedame supjaustytas širdeles. Truputėlį pabarstome pipirais ir sumaišome su pakepintais svogūnais. Pakepiname ant silpnos ugnies, kad neprisviltų svogūnai. Po to sudedame nuplautus marinuotus grybus ir užberiame prieskonius (aš naudojau sriubos prieskonius be druskos), sudedame grietinę ir vėl sumaišome. Patroškiname ant silpnos ugnies kokias penkias minutes. O tada jau - skanaus! Tikiuosi, kad patiks.
Autorius: Edmundas
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų (didelis)
500 gramų vištienos širdelių
100 gramų sviesto
250 gramų grietinės
šiek tiek prieskonių
7/10 litro grybų (marinuoti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Viščiukų širdeles nuplikiname per kelis vandenius ir smulkiai supjaustome. Viščiukų širdeles prieš kepant reikia pavirinti apie valandą. Svogūną supjaustome į keturias dalis ir tas dalis supjaustome griežinėliais. Į keptuvę sudedame sviestą, svogūną ir kepiname kol pagels. Tada sudedame supjaustytas širdeles. Truputėlį pabarstome pipirais ir sumaišome su pakepintais svogūnais. Pakepiname ant silpnos ugnies, kad neprisviltų svogūnai. Po to sudedame nuplautus marinuotus grybus ir užberiame prieskonius (aš naudojau sriubos prieskonius be druskos), sudedame grietinę ir vėl sumaišome. Patroškiname ant silpnos ugnies kokias penkias minutes. O tada jau - skanaus! Tikiuosi, kad patiks.