INGREDIENTAI:
- 1 vienetas cukraus
- 8 vienetai gvazdikėlių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 vienetai persikų
- 2 stiklinės žirnių
- 750 gramų kiaulienos kumpio
- 2 vienetai kiaulės lašinių (griežinėliai)
- šiek tiek druskos
- 60 mililitrų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kumpis prismaigstomas gvazdikėlių, įdedamas į keptuvę, įįpilama truputį vandens, įberiama šiek tiek cukraus (arba mišinio iš šaukšto garstyčių miltelių ir 2 šaukštų cukraus). Paruošta mėsa kepama vidutinio karštumo orkaitėje valandą, kartkartėmis ją aplaistant atsiradusiomis sultimis. Kartu su mėsa galima kepti pusiau perpjautus persikus ir kriaušes. Jie suteikia patiekalui švelnesnį skonį. Likusios kepsnio sultys paduodamos atskirame indelyje (jas galima praskiesti trupučiu vandens).
Žirniai sumaišomi su pakepintais lašiniukų kubeliais (be riebalų) ir ištroškinami truputyje vandens. Įpilama grietinėlės, įberiama druskos ir pipirų. Prie taip paruošto kumpio paduodamos keptos bulvės.
REKLAMA