INGREDIENTAI:
- šiek tiek apelsinų (žievelė)
- 1 stiklinė cukraus
- 1 valgomasis šaukštas krakmolo
- šiek tiek vanilės
- 4 vienetai kiaušinių
- 0.5 kilogramo varškės
- 6 valgomieji šaukštai sviesto
- šiek tiek razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Varškę du kartus permalti mėsmale, supilti su cukrumi ištrintus trynius, ištirpintą sviestą, suberti krakmolą, razinas ir visus kvapniuosius priedus, vėliausiai - sukrėsti iki stangrumo išplaktus baltymus. Masę gerai išmaišyti ir sudėti į siaurą, sviestu išteptą ir maltais džiūvėsėliais išbarstytą formą. Varškėčio viršų aptepti kiaušinio baltymu ir kepti apie 45 min. Iš formos išimti tik visiškai atvėsus.
REKLAMA