• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 50 gramų cukraus pudros
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos
  • 250 gramų margarino
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 5 gramai vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 200 gramų sviesto (82 proc. riebumo)
  • 200 gramų grietinės
  • 1 vienetas kondensuoto pieno (skardinėje)
  • 2 vienetai želės (dviejų skonių, pakeliai)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 50 gramų cukraus pudros
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos
  • 250 gramų margarino
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 5 gramai vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 200 gramų sviesto (82 proc. riebumo)
  • 200 gramų grietinės
  • 1 vienetas kondensuoto pieno (skardinėje)
  • 2 vienetai želės (dviejų skonių, pakeliai)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1. Visu pirma pasiruošiame žele. (Aš pyliau tik pusę nurodyto vandens kiekio). Ant stalo išberti miltus ir pro burokinę tarką, sutarkuoti margariną. (Galima smulkiais supjaustyti, bet tarkuojant greičiau ir geriau). Tada didesniu peiliu ar kapokle mėsai kapoti miltus su svietu iki kol pasidarys rupi masė (neliks atskirų miltų ar margarino).
    2. Padarome duobutę ir supilame grietinę su joje nugesinta soda. Rankomis viska sumaišome, suminkome į vieną gabalą (gali sunkiai jungtis, skirtis sluoksneliai, tuo atveju reikia patrankyti tešlą kumščiu). Kad tešla dar geriau suliptų visą tešlos gabalą patrankome į stalą. Tešlą įdedame į maišelį ar apdengiame maistine plėvele ir dedame 30 min. pašalti.
    3. Pasiruošiame kremą. Minkštą sviestą plakame su kondensuotu pienu apie 10 min. Truputi kremo pasiliekame šonams ir kiaušiniui, ir lapeliams priklijuoti. Žele supjaustome mažais gabaliukais ir sumaišome su sviesto mase.
    4. Tešlą kočiojame, išsipjauname vidutinės lėkštės 3 lakštus. Iš likučių kiaušinio formos lakštą ir kelis lapelius. Likusias atraižas taip pat iškepame (sutarkuotais apibarstysime šonus). Viską kepame 200° C laipsnių orkaitėje apie 7 - 10min. Kol gražiai apskrus.
    5. Atvėsusius lakštus sudedame vieną ant kito ir lygiai apipjaustome. Juos susluoksniuojame su kremu. Likusiu kremu (be žele gabaliukų) aptepame šonus, ranka prispaudžiame, iš atraižų pasidarytais trupiniais. Viršų apibarstome cukraus pudra, išeis apie 5 g.
    6. Pasiruošiame glajų. Į dubenį supilame vandenį ir likusią cukraus pudrą, jei masė per skysta pridedame dar šiek tiek pudros. Aptepame kiaušinį plonu sluoksniu, į likusį glajų dedame kakavos, išmaišome ir puošiame kiaušinį.
    7. Lapelius ir kiaušinį prie torto viršaus klijuojame kremu. Skanaus. :)

Autorius: Laura

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų