REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais. Cukrų išplakame su kiaušiniu ir ištirpintu sviestu. Po to įmaišome grietinę. Cinamoną, imbierą ir gvazdikėlius sumaišome ir suberiame ant miltų. Į kiaušinio plakinį iš lėto beriame ir maišome miltų mišinį. Kai nebesimaišo su šaukštu, išminkome rankomis.
- Tešlą gerai išmonkome (apie 5 minutes), susukame į maistinę plėvelę ar foliją ir palaikome šaldytuve 1 valandą. Išėmę iš šaldytuvo, tešlą gerai iškočiojame iki 4 - 5 mm storio ir formelėmis išspaudžiame norimos formos sausainius.
- Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame 14 minučių 180° C orkaitėje. Kai sausainiai iškepa ir atvėsta, aptepame juos citrininiu cukraus glajumi (citrinos sultis sumaišome su cukraus pudra). Puošiame pabarstukais.
Skanaus.
REKLAMA