Ištirpinkite mieles vandenyje, įberkite 0,5 šaukštelio druskos, sudėkite taukus, miltus ir išminkykite vientisą tešlą. Palikite tešlą bent 1,5 val. šiltai, kad pakiltų. Baklažanus bei cukiniją nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Paprikas supjaustykite juostelėmis. Susmulkinkite svogūną bei baziliką. Pasmulkinkite alyvuoges. Iškilusią tešlą iškočiokite į 2 didelius blynus ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Ant picų paskirstykite daržoves ir ant viršaus suberkite baziliką bei smulkintą mocarela sūrį. Dėkite picas į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 - 30 minučių. Gero apetito!
Autorius: Gražina
INGREDIENTAI:
1 sauja alyvuogių (juodosios)
2 vienetai baklažanų
3 vienetai bazilikų (šakelės)
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 vienetai paprikų (raudonoji)
1 vienetas svogūnų
1 valgomasis šaukštas taukų (riebalų) (lydyti)
220 gramų kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
11 valgomųjų šaukštų vandens (šiltas)
šiek tiek druskos
1 vienetas cukinijos
11 gramų mielių
200 gramų mocarelos sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ištirpinkite mieles vandenyje, įberkite 0,5 šaukštelio druskos, sudėkite taukus, miltus ir išminkykite vientisą tešlą. Palikite tešlą bent 1,5 val. šiltai, kad pakiltų. Baklažanus bei cukiniją nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Paprikas supjaustykite juostelėmis. Susmulkinkite svogūną bei baziliką. Pasmulkinkite alyvuoges. Iškilusią tešlą iškočiokite į 2 didelius blynus ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Ant picų paskirstykite daržoves ir ant viršaus suberkite baziliką bei smulkintą mocarela sūrį. Dėkite picas į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 - 30 minučių. Gero apetito!