Miltus suberkite ant stalo. Ant miltų užberkite 1 šaukštelį druskos, sudėkite mieles, supilkite vandenį bei aliejų ir išminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite kamuolį, jį įdėkite į maišelį ir padėkite 2 val. į šaldytuvą. Atšaldytą tešlą iškočiokite į apvalius blynus. Susmulkintą svogūną pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Apkepus svogūnai, nukelkite keptuvę nuo ugnies, sudėkite į ją susmulkintus špinatus, tarkuotus mocarela bei parmezano sūrius, razinas, paskaninkite druska bei pipirais ir viską gerai išmaišykite. Gautą mišinį sudėkite ant tešlos blynų, perlenkite kiekvieną blyną per pusę ir gražiai užspauskite tešlos kraštelius. Suformuotas picas sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos arba miltais pabarstytos kepimo skardos ir aptepkite pienu. Kepkite apie 20-25 min. 200 laipsnių temperatūroje. Skanaus.
Autorius: Vita
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
250 gramų špinatų (šaldyti/švieži)
500 gramų kvietinių miltų
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek pieno
0.5 stiklinės vandens
75 gramai parmezano sūrio
šiek tiek druskos
75 gramai razinų
1 vienetas mielių (pakelis)
50 gramų mocarelos sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus suberkite ant stalo. Ant miltų užberkite 1 šaukštelį druskos, sudėkite mieles, supilkite vandenį bei aliejų ir išminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite kamuolį, jį įdėkite į maišelį ir padėkite 2 val. į šaldytuvą. Atšaldytą tešlą iškočiokite į apvalius blynus. Susmulkintą svogūną pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Apkepus svogūnai, nukelkite keptuvę nuo ugnies, sudėkite į ją susmulkintus špinatus, tarkuotus mocarela bei parmezano sūrius, razinas, paskaninkite druska bei pipirais ir viską gerai išmaišykite. Gautą mišinį sudėkite ant tešlos blynų, perlenkite kiekvieną blyną per pusę ir gražiai užspauskite tešlos kraštelius. Suformuotas picas sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos arba miltais pabarstytos kepimo skardos ir aptepkite pienu. Kepkite apie 20-25 min. 200 laipsnių temperatūroje. Skanaus.