INGREDIENTAI:
- 200 gramų bulvių (mažos)
- 3 vienetai česnakų (skiltelės)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek krapų
- 100 gramų morkų (mažos)
- 100 gramų svogūnų
- 50 gramų žirnių
- 200 gramų menkių (filė)
- 30 gramų saulėgrąžų aliejaus
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 150 gramų sultinio (žuvies)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kai prasidėdavo menkių gaudymas jūroje, kai jau kuršių daržuose išaugdavo retos šviežios bulvytės, morkos, žirneliai, kuršiai būtinai darydavosi vasaros šiupinį: į molinį troškinimo puodelį įpildavo du šaukštus (30g) saulėgrąžų aliejaus, įberdavo pusę šaukštelio (5g) druskos, sudėdavo mažų šviežių bulvyčių (200g), mažų šviežių morkyčių (100g) ir griežinėliais supjaustytą svogūną (100g), įberdavo 2 šaukštus (50g) šviežių žirnelių ant jų sudėdavo 200g šviežios menkės filė, ant jos dėdavo peilio šonu sutraiškytą česnako 3 skiltelę, supildavo 150g žuvies sultinio, užbarstydavo smulkintais krapais, pagardindavo druska, maltais juodaisiais pipirais, uždengdavo dangteliu ir troškindavo krosnies orkaitėje (galima ir elektrinėje orkaitėje 190 laipsnių) pusvalandį ar kiek daugiau, kol suminkštėdavo bulvytės.
Šis šiupinys labai patikdavo ir atvykėliams, o Hermano Blodės virėjas įtraukė jį ir į viešbučio restorano valgiaraštį, tiesa, jį kiek patobulinęs, nes prašmatnumo dėlei vietoje žuvies sultinio pildavo baltą sausą vyną, o atsiradus pomidorams, dar ir jų įdėdavo, nepamiršdavo ant troškinio uždėti ir citrinos griežinėlį.
REKLAMA