175 mililitrai obuolių sulčių (arba multivitaminų)
50 gramų grietinėlės (arba grietinė)
250 gramų varškės
1/5 arbatinio šaukštelio druskos
75 mililitrai aliejaus (augalinis)
4 valgomieji šaukštai razinų (džiovintos vyšnios arba spanguolės)
150 gramų riešutų (kapoti)
1 vienetas kepimo miltelių (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Varškę sumaišykite su druska, sultimis ir aliejumi. Į varškės masę suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išminkykite vientisą tešlą. Obuolius nulupkite ir sutarkuokite. Sutarkuotus obuolius sumaišykite riešutais, cukrumi, grietinėle, razinomis bei cinamonu. Tešlą iškočiokite, supjaustykite trikampiais, aptepkite pasigamintu įdaru ir suvyniokite ragelius. Kepkite apie 20 minučių. Iškeptas bandeles galite apibarstyti cukraus pudra. Skanaus.
Autorius: Liepa
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
šiek tiek cukraus pudros
50 gramų cukraus
2 vienetai obuolių
500 gramų kvietinių miltų
175 mililitrai obuolių sulčių (arba multivitaminų)
50 gramų grietinėlės (arba grietinė)
250 gramų varškės
1/5 arbatinio šaukštelio druskos
75 mililitrai aliejaus (augalinis)
4 valgomieji šaukštai razinų (džiovintos vyšnios arba spanguolės)
150 gramų riešutų (kapoti)
1 vienetas kepimo miltelių (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Varškę sumaišykite su druska, sultimis ir aliejumi. Į varškės masę suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išminkykite vientisą tešlą. Obuolius nulupkite ir sutarkuokite. Sutarkuotus obuolius sumaišykite riešutais, cukrumi, grietinėle, razinomis bei cinamonu. Tešlą iškočiokite, supjaustykite trikampiais, aptepkite pasigamintu įdaru ir suvyniokite ragelius. Kepkite apie 20 minučių. Iškeptas bandeles galite apibarstyti cukraus pudra. Skanaus.