Tikrai labai sotus ir saldus pyragas prie puodelio kavos ar arbatos. Šitam pyragui nuostabų skonį ir kvapą suteikia citrinų žievelės ir spanguolių uogienė, kurie sukuria lengvą rūgštumą, o vanilinis cukrus malonų saldų aromatą. Pats skaniausias dar šiltas tiesiai iš orkaitės. Tačiau pastovėjęs šaldytuve per naktį, kiek sukietės ir gražiau pjausis.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 230 gramų kvietinių miltų (+ šiek tiek formai patepti ir stalui pabarstyti)
- 2 vienetai kiaušinių
- 50 gramų cukraus
- 40 mililitrų alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 arbatinis šaukštelis sviesto (formai patepti)
- Įdarui:
- 720 gramų varškės
- 340 gramų spanguolių uogienės
- 4 valgomieji šaukštai grietinės
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- 4 arbatiniai šaukšteliai citrinos žievelės (tarkuotos)
- 4 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 26 cm formą ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir padėti į šaldytuvą.
- Įdarui varškę plaktuvu sutrinti su 4 v. š. cukraus, 4 a. š. vanilinio cukraus ir 4 v. š. grietinės į vientisą purų kremą. Įmaišyti citrinų žieveles.
- Kiaušinius suplakti su 50 g cukraus, 1 a. š. vaniliniu cukrumi iki baltumo. Supilti aliejų, berti druskos, kepimo miltelius ir dar kartą gerai išplakti. Maišant, dalimis įsijoti miltus.
- Trečdalį tešlos atidėti.
- Didesniąją dalį tešlos iškočioti ant miltais pabarstyto stalo į įkloti į kepimo formą. Ant dugno lygiu sluoksniu paskleisti varškės įdarą, ant viršaus uogienę.
- Iškočioti atidėtąją dalį. Supjaustyti juostelėmis ir supinti ant pyrago.
- Kepti 40 min. iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ataušinti formoje.
REKLAMA