2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus (tešlai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kambario temperatūros sviestą ištriname su vaniliniu ir paprastu cukrumi. Įmaišome kiaušinį. Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išminkome. 26 cm skersmens apvalią kepimo formą išklojame tešla (dugną ir šonus). Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi ir įmaišome varškę. Įmaišome krakmolą. Baltymus išplakame su žiupsneliu druskos iki putų konsistencijos. Baltymus atsargiai įmaišome į varškės masę. Sudedame varškę ant tešlos. Mėlynes sutriname su 1 šaukštu cukraus (nebūtina) ir sudedame ant varškės Pridengiame viršų folija ir kepame apie 1 valandą 180 laipsnių orkaitėje. Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra. Skanaus!!!!
Autorius: Paulina
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
150 gramų cukraus (įdarui)
150 gramų cukraus (tešlai)
100 gramų krakmolo (bulvių, įdarui)
300 gramų mėlinių (įdarui)
4 vienetai kiaušinių (įdarui)
1 vienetas kiaušinių (tešlai)
250 gramų kvietinių miltų (tešlai)
600 gramų varškės (įdarui)
150 gramų sviesto (tešlai)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (tešlai)
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus (tešlai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kambario temperatūros sviestą ištriname su vaniliniu ir paprastu cukrumi. Įmaišome kiaušinį. Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išminkome. 26 cm skersmens apvalią kepimo formą išklojame tešla (dugną ir šonus). Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi ir įmaišome varškę. Įmaišome krakmolą. Baltymus išplakame su žiupsneliu druskos iki putų konsistencijos. Baltymus atsargiai įmaišome į varškės masę. Sudedame varškę ant tešlos. Mėlynes sutriname su 1 šaukštu cukraus (nebūtina) ir sudedame ant varškės Pridengiame viršų folija ir kepame apie 1 valandą 180 laipsnių orkaitėje. Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra. Skanaus!!!!