INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- 4 vienetai kiaušinių
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 0.5 kilogramo juodos duonos
- šiek tiek vandens
- 300 gramų varškės
- šiek tiek druskos
- 200 gramų aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įdaras:
Į varškę įmušti porą kiaušinių, pridėti supjaustytų mėtų, truputį druskos ir viską gerai išmaišyti.
Duonos kepalą perpjauti išilgai, nupjauti plutą, iš vidaus išgramdyti minkštimą. Į susidariusią ertmę pridėti varškės įdaro.
Paruoštą duoną supjaustyti piršto storumo riekutėmis, abi puses pavilgyti tešloje, paruoštoje iš 2 kiaušinių, miltų, vandens ir grietinės.
Kepti karštuose riebaluose iš abiejų pusių iki gražios rusvos spalvos.
Blynus, pabarsčius cukrumi, paduoti prie kavos ar arbatos, arba, užpilus tirpintu sviestu, valgyti kaip antrą patiekalą.
REKLAMA