Morkas gerai nuplauti, nuskusti, sutarkuoti ir sudėti į puodą su nedideliu kiekiu vandens. Užvirinti. Suberti cukraus pudrą ir troškinti, uždengus, savo sultyse. Jei svyla, įpilti dar šiek tiek vandens. Troškinti apie 30-40 min. Dar karštą morkyčių troškinį suplakti su mikseriu. Tada supilti grietinėlę, pieną, įberti mažytį žiupsnelį druskos. Gautą masę vėl pašildyti, nuimti nuo ugnies, įdėti pusę šaukštelio sviesto, išmaišyti.
Autorius: Eglužė
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
200 gramų morkų
50 gramų pieno
2 valgomieji šaukštai grietinėlės
šiek tiek druskos
0.5 arbatinio šaukštelio sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Morkas gerai nuplauti, nuskusti, sutarkuoti ir sudėti į puodą su nedideliu kiekiu vandens. Užvirinti. Suberti cukraus pudrą ir troškinti, uždengus, savo sultyse. Jei svyla, įpilti dar šiek tiek vandens. Troškinti apie 30-40 min. Dar karštą morkyčių troškinį suplakti su mikseriu. Tada supilti grietinėlę, pieną, įberti mažytį žiupsnelį druskos. Gautą masę vėl pašildyti, nuimti nuo ugnies, įdėti pusę šaukštelio sviesto, išmaišyti.