Voveraitėms nupjaustomos kepurėlės, gerai nuplaunamos ir verdamos 10—15 minučių pasūdytame vandenyje. Po to jos nuvarvinamos. Stambesnės supjaustomos, o smulkios paliekamos sveikos ir sudedamos į keptuvę. Pridedama sviesto, supjaustyto svogūno ir kepinama 5— 10 minučių. Tuomet įberiama miltų, paprikos, pipirų, druskos, įpilama grietinės ir patroškinama dar 10 minučių. Puošiama virtomis voveraičių kepurėlėmis ir petražolių lapeliais. Patiekiama su bulvių koše ar virtomis bulvėmis. Skanaus.
Autorius: Ugnė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek paprikų
šiek tiek petražolių
0.5 vieneto svogūnų
šiek tiek kvietinių miltų
500 gramų voveraičių
šiek tiek druskos
1.5 valgomojo šaukšto sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Voveraitėms nupjaustomos kepurėlės, gerai nuplaunamos ir verdamos 10—15 minučių pasūdytame vandenyje. Po to jos nuvarvinamos. Stambesnės supjaustomos, o smulkios paliekamos sveikos ir sudedamos į keptuvę. Pridedama sviesto, supjaustyto svogūno ir kepinama 5— 10 minučių. Tuomet įberiama miltų, paprikos, pipirų, druskos, įpilama grietinės ir patroškinama dar 10 minučių. Puošiama virtomis voveraičių kepurėlėmis ir petražolių lapeliais. Patiekiama su bulvių koše ar virtomis bulvėmis. Skanaus.