REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 3
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Širdelės nuplaunamos ir nupjaustomos visokios atliekėles (gyslelės, riebaliukai) - geriausia apskritai nupjauti patį galiuką. Dėti į verdantį, o ne šaltą vandenį. Palaukti, kol užvirs, nugraibyti putas ir pavirti kelias minutes. Tada šį vandenį nupilti, širdeles nuplauti švariu vandeniu, į puodą įpilti vėl švaraus vandens (geriausia jau verdančio) ir vėl užkaisti. Jeigu susidarys daug putų, vėl procedūrą pakartoti, o jeigu ne, pasūdytame vandenyje širdeles virti apie 8 min.
- Per tą laiką pasiruošti ingredientus troškiniui - morkos smulkiai sutarkuojamos, paprikos gabaliuką, svogūną ir česnaką supjaustoma irgi smulkiai. Kai širdelės išvirtos, vanduo, kuriame jos virė nupilamas, - bus reikalingas švarus. Į jį sudedamos širdelės (galima jas perpjauti perpus), morkos, svogūnai, česnakas, paprika, prieskoniai ir troškinama, kol morkos suminkštės – dar apie 10 min. Vanduo turi tik vos apsemti. Paragauti, ar netrūksta druskos.
- Baigiant troškinti, įdėti grietinės, leisti užvirti ir išjungti viryklę – palikti pastovėti šiek tiek.
- Patiekti su krapais paskanintomis virtomis sutrintomis bulvėmis arba piure ant rukolos paklotėlio.
Troškinį pagardinti pjaustytomis petražolėmis.
Skanaus.
REKLAMA