Kiaulienos lašinukai smulkiai supjaustomi ir pakepinami keptuvėje. Kartu pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas. Rauginti kopūstai sudedami į puodą, užpilami vandeniu ir troškinama. Kiek patroškinus, sudedami pakepinti lašinukai su svogūnas ir dar, įdėjus porą gerų šaukštų pomidorų padažo, toliau viskas troškinama. Baigiant troškinti, sudedami prieskoniai. Valgoma su virtomis bulvėmis pavakariams arba duodama pietums prie šviežios dešros, kiaulienos patiekalų. Skanaus.
Autorius: Lijana
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
3 vienetai laurų lapų (lapeliai)
1 vienetas svogūnų
300 gramų kiaulės lašinių
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
1 kilogramas raugintų kopūstų
šiek tiek vandens
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulienos lašinukai smulkiai supjaustomi ir pakepinami keptuvėje. Kartu pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas. Rauginti kopūstai sudedami į puodą, užpilami vandeniu ir troškinama. Kiek patroškinus, sudedami pakepinti lašinukai su svogūnas ir dar, įdėjus porą gerų šaukštų pomidorų padažo, toliau viskas troškinama. Baigiant troškinti, sudedami prieskoniai. Valgoma su virtomis bulvėmis pavakariams arba duodama pietums prie šviežios dešros, kiaulienos patiekalų. Skanaus.