INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 valgomieji šaukštai krienų (tarkuoti)
- 2 valgomieji šaukštai kviečių
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- šiek tiek petražolių
- 3 vienetai svogūnų
- 800 gramų kiaulienos
- 3 valgomieji šaukštai taukų (riebalų)
- 3 vienetai raugintų agurkų
- šiek tiek druskos
- 1.5 valgomojo šaukšto sviesto (tirpintas)
- 1 valgomasis šaukštas grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsa įtrinama maltais prieskoniais, druska ir palaikoma 24 val. Vėliau supjaustoma, pavoliojama miltuose (15 g miltų), apkepinama ir troškinama, uždengus puodą, ant mažos ugnies. Vėliau išimama.
Agurkai supjaustomi juostelėmis, pakepinami svieste, pašlakstomi vandeniu ir troškinami, kol suminkštės. Grietinė išmaišoma su likusiais miltais, supilama į padažą, kuriame troškinta mėsa, suberiami agurkai, petražolės, sudedami krienai. Dar kiek patroškinus pagardinama, užpilama ant kepsnio ir tiekiama su bulvėmis (virtomis ar keptomis), pomidorais.
REKLAMA