INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek kalendrų
- šiek tiek laurų lapų
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas petražolių
- 1 vienetas salierų
- 2 vienetai svogūnų
- 40 gramų taukų (riebalų) (ar aliejaus)
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai grietinės
- 2 stiklinės sultinio
- 800 gramų briedienos (marinuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsa supjaustoma gabalais, pasūdoma, apibarstoma maltais prieskoniais ir apkepinama riebaluose. Vėliau dedama į puodą su sultiniu arba verdančiu vandeniu (kad vos būtų apsemta), suberiamos susmulkintos prieskoninės daržovės, įdedama riebalų ir troškinama ant mažos ugnies.
Ištroškinta minkšta mėsa sudedama į pašildytą pusdubenį ir užpilama iškoštu, grietine pagardintu padažu, kuriame troškinta. Atskirai duodama bulvių košės, virtų makaronų, troškintų burokėlių ar bruknių uogienės.
REKLAMA