REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sultinį paruošti iš sultinio kubelių, trupučio vištienos kauliukų (ką turime). Į įkaitintą aliejų sudėti vištienos(truputį druska įtrintus)smulkintus gabaliukus, apkepti, įpilti truputį vandens ir ištroškinti. Palikti šiltai.
- Įkaitintame aliejuje apkepti svogūnus smulkintus žiedeliais, česnaką, papriką, smulkintas daržoves. Pridėti vištienos filė, truputį šafrano ir ,maišant, kepti apie 5 min.
- Ryžius perplauti, nusausinti ir apkepti aliejuje apie 5 min., įpilti truputį sultinio, truputį druskos, pipirų ir uždengus pavirti apie 25 min., retkarčiais pamaišant.
- Kai ryžiai išbrinks, įpilti dar sultinio, sudėti vištienos gabaliukus, troškintas daržoves, pomidorus, druskos, pipirų, smulkiai pjaustytų žalumynų (galima ir jūros gėrybių,jeigu yra mėgstančių), uždengti ir dar viską pavirti apie 5 min. Galima ir puodą su viskuo talpinti į karštą orkaitę 5 min. troškinimui.
(!) Panašiu principu paruošta ir paelja su makaronais ir jūros gėrybėmis.
REKLAMA