REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinio baltymus gerai išplakti su cukrumi, suberti smulkintus riešutus, išmaišyti ir paskirstyti į du morenginius lakštus (iš kepimo popieriaus iškirpau kepimo formos apskritimus ir ant jų paskirsčiau morenginę masę). Morengus kepti apie 3 valandas 100 °C temp. orkaitėje ir po to palikti išdžiūti.
- Sviestą išsukti su 80 g cukraus pudros, įmušti trynius. Atskirai išplakti likusią cukraus pudrą su baltymais ir įmaišyti į sviestą. Aguonas nuplikyti ir taip pat sudėti į visą masę. Toliau sudėti miltus, vanilę. Kepti 180°C temp. orkaitėje apie 45 min.
- Pertepimui visi produktai turi būti kambario temperatūros. Lengvai išsukti ,pilant po kelis šaukštus kavos, neperplakti.
- Aguoninį pagrindą padalinti į dvi dalis ir apšlakstyti brendžio kremu ar cukraus sirupu. Ant aguoninio papločio pilti pertepimą, tada dėti morengus, vėl aguoninį paplotį ir vėl pertepimą. Į viršų uždėti morenginį lakštą ir likusį kremą. Užbarstyti tarkuoto šokolado arba puošti pagal savo fantaziją.
Skanaus!
REKLAMA