PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kadangi Velykos ypatinga šventė, tai ta proga siūlau pasigaminti labai skanų tortą... O puošti siūlau, taip kaip mokat ir sugebat... Lengviausia būtų šokolado drožlėmis ar plakta grietinėle... Skanaus.
Šokoladinis kremas:
Prieš gamindami tortą iš vakaro pasiruošiame šokoladinį kremą. Užviriname grietinėlę, nukeliame nuo ugnies, sudedame šokolado gabaliukus, ir maišome iki vientisos masės. Per naktį laikome šaldytuve. Tuomet išplakame jį mikseriu iki vientisos masės.
Vyšnios: Jas taip pat užpilame cukrumi ir alkoholiu (arba tik cukrumi), paliekame per naktį.
Šokoladinis biskvitas: Sviestą išplakame su cukrumi, dedame kiaušinius, vėl viską išplakame. Supilame kefyrą, vėl plakame iki vientisos masės. Sodą, kepimo miltelius, kakavą, miltus persijojame, dalimis beriame į tešlą ir plakame, kol masė taps vientisa. Tešlą pilame į kepimo popieriumi ištiestą formą nuimamais kraštais ir iškepame.
Kepame 180° C orkaitėje apie 20-30 min. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjauname į tris dalis.
Grietinėlės kremas: Grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštimi iki standumo.
Torto surinkimas:
Dedame biskvitą, sulaistome jį vyšnių sirupu.
Sudedame visą šokoladinį kremą, išlyginame [aš dar pabarstau riešutais, jie mums čia labai tinka].
Ant viršaus dedame pusę kiekio grietinėlės su vyšniomis.
Biskvitas, sulaistytas, ir vėl grietinėlės kremas su vyšniom, ant viršaus uždedame trečią biskvitą, ji sudrėkiname, aptepame plonai grietinėlės kremu ir apipilame tirpintu šokoladu arba puošiat kaip norit ir mokat...
Tortą per naktį palaikome šaldytuve, kad subręstų...