Moliūgą, morkas nulupti, supjaustyti kubeliais ir išvirti garuose. Per tą laiką pasiruošti vištieną. Ištirpinti sviestą. Išspausti česnako skilteles, apkepinti. Sudėti kubeliais pjaustytus vištienos filė gabaliukus, pagardinti paukštienos prieskoniais. Kepti, kol visiškai iškeps. Pasiruošti sultinį. Karštame vandenyje ištirpinti vištienos kubelius. Išvirusius moliūgus ir morkas sutrinti blenderiu. Į tyrę įpilti paruoštą sultinį, suberti iškeptos vištienos gabaliukus bei makaronus. Pagardinti druska ir pipiriukais. Virti tol, kol makaronai suminkštės. Verdant maišyti, kad nepritrauktų prie dugno. Supilti grietinėlę. Tiekti galima su skrudinta duona. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1.5 kilogramo moliūgų
2 vienetai morkų
2 vienetai vištos filė
0.5 stiklinės makaronų
1.5 litro vandens
250 mililitrų grietinėlės
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
2 vienetai sultinio (vištienos kubeliai)
šiek tiek prieskonių (paukštienai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Moliūgą, morkas nulupti, supjaustyti kubeliais ir išvirti garuose. Per tą laiką pasiruošti vištieną. Ištirpinti sviestą. Išspausti česnako skilteles, apkepinti. Sudėti kubeliais pjaustytus vištienos filė gabaliukus, pagardinti paukštienos prieskoniais. Kepti, kol visiškai iškeps. Pasiruošti sultinį. Karštame vandenyje ištirpinti vištienos kubelius. Išvirusius moliūgus ir morkas sutrinti blenderiu. Į tyrę įpilti paruoštą sultinį, suberti iškeptos vištienos gabaliukus bei makaronus. Pagardinti druska ir pipiriukais. Virti tol, kol makaronai suminkštės. Verdant maišyti, kad nepritrauktų prie dugno. Supilti grietinėlę. Tiekti galima su skrudinta duona. Skanaus!