• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai labai šventiškas desertas skirtas Kalėdoms ir Naujiesiems Metams. Jį pagaminti prireiks kantrybės, bet jis to vertas visomis prasmėmis. Geriausia jį gaminti Kūčių vakare, kad per naktį spėtų sustingti iki Kalėdų ryto. Rinktis galima visokias uogas, ne vien vyšnias, tiesiog aš tik tokių radau. Tiks ir spanguolės, ir avietės ir bet kokios smulkios raudonos uogos.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų vyšnių
  • 50 gramų cukraus pudros
  • Tešlai:
  • 125 gramai kvietinių miltų
  • 75 gramai sviesto
  • 45 gramai cukraus pudros
  • 1 vienetas kiaušinių trynių
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Įdarui:
  • 150 gramų aguonų (maltos)
  • 150 mililitrų pieno
  • 30 gramų maltų migdolų
  • 25 gramai cukraus
  • 25 gramai sviesto
  • 1 vienetas kiaušinių baltymų
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas
  • Kremui:
  • 125 mililitrai plakamoji grietinėlė (plaktos)
  • 100 gramų baltojo šokolado
  • 70 gramų maskarponės sūrio
  • 2 arbatiniai šaukšteliai citrinų sultys
  • 5 gramai želatinos

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ištirpdyti sviestą su sutrinti su miltais, cukraus pudra bei druska. Įmaišyti trynį ir užminkyti tešlą. Jei reikia įlieti 1-2 v. š. vandens. Susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą pusvalandžiui.
  2. Aguonas berti į dubenėlį, užpilti karštu pienu ir pabrinkinti 10 minučių. Tada įmaišyti ištirpintą sviestą, cukrų, migdolus, vanilę, baltymą ir išsukti iki vientisumo.
  3. Atvėsusią tešlą dėti ant kepimo popieriaus ir iškočioti į 3-5mm storio lakštą. Dėti į kepimo formą ir suformuoti lygų dugną bei kraštelius. Subadyti dugną šakute ir 5 minutes palaikyti ruošinį šaldiklyje.
  4. Kepti pagrindą iki 200C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels. Apie 10 minučių. Tada sumažinti temperatūrą iki 180 C, ant pagrindo lygių sluoksniu paskleisti aguonų įdarą ir kepti dar 25 minutes. Ataušinti ant grotelių.
  5. Garų vonelėje išlydyti šokoladą, krėsti sūrį ir kaitinant maišyti iki vientisumo.
  6. Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje, nuspausti ir kartu su citrinų sultimis įmaišyti į dar šiltą šokoladą. Ataušinti jį iki kambario temperatūros ir atsargiai įmaišyti į standžias grietinėlės putas.
  7. Aptepti kremu pyragą, ant viršaus išdėlioti uogas, jas šiek tiek įspausti į kremą. Sustingdyti pyragą šaldytuve per naktį. Tada pabarstyti cukraus pudros ant uogų ir tiekti.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų