Pusę kopūsto supjaustome rupiau, bulves - kubeliais, susmulkiname smulkiai svogūną, sutarkuojame morką. Sudedame viską į puodą, užpilame vandens iki daržovių viršaus, suberiame smulkintus svogūnus, lauro lapelius, pipirus ir užviriname. Kai užverda, ugnį sumažiname iki mažiausios ir verdame dar apie 10 min. Pabaigoje sudedame vištienos sultinio kubelius. Sudedame pusę smulkinto juostelėmis poro, supilame aliejų, galima įdėti dar 1 saują svogūnų laiškų. Uždengiame ir paliekame apie 10-15 min. pastovėti. Viską sumaišome, pagardiname grietine ir patiekiame. Skanaus.
Autorius: Justelez
INGREDIENTAI:
2 vienetai bulvių
5 vienetai juodųjų pipirų (žirneliai)
1 vienetas kopūstų
1 vienetas laurų lapų (lapeliai)
1 vienetas morkų
0.5 vieneto porų
1 vienetas svogūnų
5 valgomieji šaukštai aliejaus
2 vienetai sultinio (paukštienos, kubelis)
5 vienetai kvapiųjų pipirų (žirneliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pusę kopūsto supjaustome rupiau, bulves - kubeliais, susmulkiname smulkiai svogūną, sutarkuojame morką. Sudedame viską į puodą, užpilame vandens iki daržovių viršaus, suberiame smulkintus svogūnus, lauro lapelius, pipirus ir užviriname. Kai užverda, ugnį sumažiname iki mažiausios ir verdame dar apie 10 min. Pabaigoje sudedame vištienos sultinio kubelius. Sudedame pusę smulkinto juostelėmis poro, supilame aliejų, galima įdėti dar 1 saują svogūnų laiškų. Uždengiame ir paliekame apie 10-15 min. pastovėti. Viską sumaišome, pagardiname grietine ir patiekiame. Skanaus.