Miltus, cukrų, sviestą ir kiaušinį sudėti į didelį dubenį. Mišinį suminkyti iki vientisos masės. Dubenį uždengti rankšluosčiu ir valandą palaikyti šaldytuve, arba 15min. šaldymo kameroje. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Apibarstyti padėklą miltais ir ant jo iškočioti tešlą. Kepimo skardą patepti aliejumi arba iškloti sviestiniu popieriumi. Tešlą išpjaustyti norima forma. Tešlainius sudėti į kepimo skardą, pačią skardą padėti ant vidutinės orkaitės lentinėlės ir kepti maždaug 12min., kol tešlainiai taps aukso geltonumo. Palikti tešlainius ataušti. Jei norite apibarstykite cukraus pudra arba papuoškite glajumi. Skanaus.
Autorius: Eglė
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas aliejaus
200 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus, cukrų, sviestą ir kiaušinį sudėti į didelį dubenį. Mišinį suminkyti iki vientisos masės. Dubenį uždengti rankšluosčiu ir valandą palaikyti šaldytuve, arba 15min. šaldymo kameroje. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Apibarstyti padėklą miltais ir ant jo iškočioti tešlą. Kepimo skardą patepti aliejumi arba iškloti sviestiniu popieriumi. Tešlą išpjaustyti norima forma. Tešlainius sudėti į kepimo skardą, pačią skardą padėti ant vidutinės orkaitės lentinėlės ir kepti maždaug 12min., kol tešlainiai taps aukso geltonumo. Palikti tešlainius ataušti. Jei norite apibarstykite cukraus pudra arba papuoškite glajumi. Skanaus.