Sumaišykite miltus, mieles, druską ir cukrų. Ištirpinkite sviestą šiltame piene. Supilkite į miltų mišinį kartu su kiaušiniais ir citrinos žievele. Išmaišykite tešlą ~ 10 min., kad ji taptų minkštutė. Padarykite iš tešlos „kamuolį“ ir palikite šiltoje vietoje valandai. Po valandos susmulkinkite džiovintus abrikosus, sumaišykite su razinomis ir įdėkite į tešlą, gerai išmaišykite ir palikite dar 30 minučių, kad gerai pakiltų.
Padalinkite tešlą į 3 dalis, ant miltais pabarstyto paviršiaus padarykite (iškočiokite) apie 30-40 cm ilgio juostelės. Iš jų supinkite kasytę ir padėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Palikite dar 15 minučių.
Pynutės viršų patepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su 2 šaukštais pieno. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (190 ° C) apie 35 min., iki auksinės rudos spalvos. Palikite atvėsti ant grotelių.
SkAnAuS!
Autorius: Irina
INGREDIENTAI:
100 gramų abrikosų (džiovinti)
70 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas kiaušinių (tryniai, aptepimui)
500 gramų kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai pieno (aptepimui)
200 mililitrų pieno (šiltas)
šiek tiek druskos
60 gramų sviesto
50 gramų razinų
8 gramai mielių (sausos)
1 vienetas citrinos žievelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite miltus, mieles, druską ir cukrų. Ištirpinkite sviestą šiltame piene. Supilkite į miltų mišinį kartu su kiaušiniais ir citrinos žievele. Išmaišykite tešlą ~ 10 min., kad ji taptų minkštutė. Padarykite iš tešlos „kamuolį“ ir palikite šiltoje vietoje valandai. Po valandos susmulkinkite džiovintus abrikosus, sumaišykite su razinomis ir įdėkite į tešlą, gerai išmaišykite ir palikite dar 30 minučių, kad gerai pakiltų.
Padalinkite tešlą į 3 dalis, ant miltais pabarstyto paviršiaus padarykite (iškočiokite) apie 30-40 cm ilgio juostelės. Iš jų supinkite kasytę ir padėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Palikite dar 15 minučių.
Pynutės viršų patepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su 2 šaukštais pieno. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (190 ° C) apie 35 min., iki auksinės rudos spalvos. Palikite atvėsti ant grotelių.