INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų
- 4 vienetai juodųjų pipirų
- šiek tiek krapų
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- šiek tiek mairūnų
- 1 vienetas morkų
- šiek tiek obuolių (džiovinti)
- 1 vienetas petražolių (šakelė)
- 1 vienetas porų
- 1 vienetas svogūnų
- 1 kilogramas karosų
- 0.5 stiklinės džiūvesėlių
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas sviesto (tirpintas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išvalyta žuvis supjaustoma stambiais gabalais, apšlakstoma citrinos sultimis, pabarstoma druska su maltais prieskoniais. Palaikoma 30 min. Į šutintuvą įpilama vandens ar sultinio, suberiamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir užvirinama. Tada sudedami žuvies gabalai, sviestas, suberiami džiūvėsėliai, supjaustyti džiovinti obuoliai, tarkuota citrinos žievelė ir šutinama ant mažos ugnies.
Žuvis tiekiama pusdubenyje, užpilta padažu, kuriame šuto. Tinka su moliūgų, morkų ir kitų daržovių tyrėmis.
REKLAMA