Baltos duonos riekė užpilama pienu ir išmirkinama. Jautiena bei kiauliena sumalama ir sumaišoma su susmulkintu svogūnu, česnaku, petražolėmis, nusunkta baltos duonos rieke, kiaušiniu, druska bei pipirais. Iš gautos masės suformuojami kepsniai ir sudedami ant aliejumi pateptos kepimo skardos. Kepama apie 20-30 min. 200 laipsnių temperatūroje. Ant iškeptų kepsnių sudedami pomidoro bei sūrio griežinėliai ir pakepinama dar apie 5 min., kol sūris ištirpsta. Iškepti kepsniai apibarstomi paprikos milteliais ir iškart patiekiami su mėgstamu garnyru. Skanaus.
Autorius: Neringa
INGREDIENTAI:
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti)
šiek tiek paprikų (milteliai)
1 valgomasis šaukštas petražolių (kapotos)
1 vienetas pomidorų pastos
1 vienetas svogūnų
250 gramų kiaulienos
250 gramų jautienos
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas batono (riekės)
4 valgomieji šaukštai pieno
150 gramų pieno
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baltos duonos riekė užpilama pienu ir išmirkinama. Jautiena bei kiauliena sumalama ir sumaišoma su susmulkintu svogūnu, česnaku, petražolėmis, nusunkta baltos duonos rieke, kiaušiniu, druska bei pipirais. Iš gautos masės suformuojami kepsniai ir sudedami ant aliejumi pateptos kepimo skardos. Kepama apie 20-30 min. 200 laipsnių temperatūroje. Ant iškeptų kepsnių sudedami pomidoro bei sūrio griežinėliai ir pakepinama dar apie 5 min., kol sūris ištirpsta. Iškepti kepsniai apibarstomi paprikos milteliais ir iškart patiekiami su mėgstamu garnyru. Skanaus.