INGREDIENTAI:
- 0.5 vieneto citrinų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas petražolių
- 150 gramų kiaulės lašinių (rūkyti)
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 0.5 stiklinės grietinės
- 1 kilogramas stirnienos (nugarinė)
- 1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nugarinė ištrinama pipirais ir druska, labai tankiai prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių ir dedama į keptuvą prismaigstytąja lašinių puse į apačią. Viršus uždengiamas plonai supjaustytais lašiniais, apdedamas supjaustytomis morkomis ir petražolėmis, apšlakstoma ištirpintu sviestu ir kepama, nuolat palaistant. Pusiau iškepęs kepsnys apverčiamas, palaistomas spaustos citrinos sultimis ir grietine ir kepamas, vis palaistant, kol suminkštėja. Iškepusi nugarinė atšaldoma, apipilama perkoštu padažu, į kurį įmaišoma garstyčių, supjaustoma ir papuošiama citrinų griežinėliais.
REKLAMA