INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek kalendrų
- šiek tiek laurų lapų
- 80 gramų slyvų (džiovintos)
- 50 gramų kiaulės lašinių (rūkyti)
- 40 gramų taukų (riebalų)
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 4/5 stiklinės acto (3%)
- šiek tiek druskos
- 4/5 stiklinės grietinės
- šiek tiek kadagio uogų
- 800 gramų stirnienos (be kaulo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsa užpilama verdančiu marinatu: actas atskiedžiamas vandeniu su prieskoniais. Laikoma 24 val. šaltoje vietoje. Išgriebta nusausinama, prismaigstoma lašiniukų, supjaustytų plonomis juostelėmis, apibarstoma miltais, sumaltais prieskoniais ir apkepama įkaitintuose riebaluose. Vėliau sudedama į puodą, pašlakstoma vandeniu, marinatu ir troškinama ant mažos ugnies uždengta. Baigiant troškinti suberiamos išmirkytos slyvos. Mėsa supjaustoma skersai skaidulų. Į padažą supilama grietinė, sumaišyta su likusiais miltais, užverdama, ištrinama pro sietelį, pagardinama. Mėsa užpilama padažu. Tiekiama su virtomis bulvėmis, troškintais burokėliais, bruknių uogiene.
REKLAMA