450 gramų spanguolių (arba kitokios Jūsų mėgstamos uogos)
2 vienetai kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
100 mililitrų vandens (arba pienas)
3 gramai druskos
šiek tiek mėtų
10 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į platų dubenį įmuškite kiaušinius ir juos išplakite. Miltus paberkite ant stalo, jų viduryje padarykite duobutę. Atsargiai į duobutę pilkite vandenį ar pieną, kiaušinius, druską, 10 g cukraus ir lėtai maišykite. Turite gauti elastingą ir vientisą tešlą – jeigu tešla atrodo per skysta, įberkite dar truputį miltų. Paruoštą tešlą uždenkite medžiagine servetėle ir palikite 40-60 minučių. Gausis maždaug 1 kg tešlos. Uogas nuplaukite, jeigu pasirinkote vyšnias, išimkite jų kauliukus. Tuomet uogas dėkite į puodą, suberkite 30 g cukraus, vanilinį cukrų ir mėtos lapelius. ogas pakaitinkite. Jeigu norite, kad įdaras būtų tirštesnis, į uogas įberkite krakmolo. Tešlą iškočiokite, išspauskite apvalius blynelius ir įdarykite juos uogų įdaru. Virkite verdančiame vandenyje, kol visi koldūnai iškyla į paviršių. Skanaus!
Autorius: Vicky
INGREDIENTAI:
40 gramų cukraus
10 gramų krakmolo
450 gramų spanguolių (arba kitokios Jūsų mėgstamos uogos)
2 vienetai kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
100 mililitrų vandens (arba pienas)
3 gramai druskos
šiek tiek mėtų
10 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į platų dubenį įmuškite kiaušinius ir juos išplakite. Miltus paberkite ant stalo, jų viduryje padarykite duobutę. Atsargiai į duobutę pilkite vandenį ar pieną, kiaušinius, druską, 10 g cukraus ir lėtai maišykite. Turite gauti elastingą ir vientisą tešlą – jeigu tešla atrodo per skysta, įberkite dar truputį miltų. Paruoštą tešlą uždenkite medžiagine servetėle ir palikite 40-60 minučių. Gausis maždaug 1 kg tešlos. Uogas nuplaukite, jeigu pasirinkote vyšnias, išimkite jų kauliukus. Tuomet uogas dėkite į puodą, suberkite 30 g cukraus, vanilinį cukrų ir mėtos lapelius. ogas pakaitinkite. Jeigu norite, kad įdaras būtų tirštesnis, į uogas įberkite krakmolo. Tešlą iškočiokite, išspauskite apvalius blynelius ir įdarykite juos uogų įdaru. Virkite verdančiame vandenyje, kol visi koldūnai iškyla į paviršių. Skanaus!