Šitas šokoladinis pyragas labai greitai ir lengvai pagaminamas. Tik kepimas užtruks apie valandą. Tiems, kas itin mėgsta šokoladą ir kakavą tai puikus pasirinkimas. Kakavos ir šokolado galima dėti ir daugiau, jei norisi dar ryškesnio skonio ir spalvos. Avietes galima pakeisti ir kitomis mėgstamomis uogomis: braškėmis, mėlynėmis, spanguolėmis, žemuogėmis, gervuogėmis, serbentais ir t.t.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 190 gramų sviesto (minkšto)
- 3 vienetai kiaušinių
- 150 gramų cukraus
- 135 gramai kvietinių miltų
- 90 gramų migdolų drožlių
- 75 gramai šokoladas (tirpintas)
- 45 gramai kakavos
- 30 gramų vanilinio cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 saujelė aviečių (patiekiant)
- Įdarui:
- 330 gramų varškės
- 100 gramų sviesto (minkšto)
- 2 vienetai kiaušinių
- 100 gramų cukraus
- 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išsukti cukrų su sviestu iki purumo. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart gerai išplakti. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską, vanilinį cukrų, migdolus.
- Garų vonelėje ištirpinti šokoladą. Leisti jam atvėsti ir tuomet įmaišyti į paruoštą masę.
- Ištepti kepimo formą sviestu ir supilti paruoštą masę.
- Tuomet ruošti įdarą. Suplakti varškę su sviestu. Suberti cukrų, miltus, įmušti kiaušinius. Gerai išplakti. Supilti paruoštą masę ant esamos kepimo formoje.
- Kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min.
REKLAMA