Nesaldus šokoladinis pyragas su puriu ir švelniu maskarponės sūrio sluoksniu. Ir labai greitai bei lengvai pagaminamas.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 150 gramų miltai
- 150 gramų juodojo šokolado (ne mažiau kaip 75% kakavos)
- 125 gramai sviesto
- 60 gramų cukraus
- 1 vienetas kiaušinių
- 1 žiupsnelis druskos
- Įdarui:
- 250 gramų maskarponės sūris
- 120 gramų neriebi grietinėlė
- 100 gramų cukraus
- 1 vienetas kiaušinis
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Garų vonelėje ištirpinti sviestą ir šokoladą. Maišant kaitinti, kol ištirps.
- Kiaušinį išplakti su cukrumi, sumaišyti su šokolado ir sviesto mase, įsijoti miltus, berti druskos ir gerai viską išplakti.
- Krėsti tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 12 minučių.
- Sūrį išplakti su cukrumi, kiaušiniu ir grietinėle. Krėsti įdarą ant iškepusio šokoladinio pagrindo ir grąžinti formą į orkaitę dar 20 minučių.
- Ataušinti pyragą išjungtoje orkaitėje. 3 valandas palaikyti šaldytuve ir tiekti supjausčius stačiakampiais.
REKLAMA