1. Kambario temperatūroje palaikykite sviestą ir kai truputį suminkštės, sutrinkite jį su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus iki standžių putų suplakite plaktuvu, įbėrę šiek tiek druskos. Trynius gerai sumaišykite su sviesto ir cukraus mase. 3. Atskirame dubenyje susimaišykite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius. Po truputį berkite miltus į sviesto ir cukraus masę. Kai masė taps panaši į pyrago masę, lengvais judesiais, įmaišykite suplaktus kiaušinio baltymus. Masė turi gautis puri ir lengva. 4. Paruoštą masę sudėkite į keksiukų formles ir kepkite 180-200°C temperatūroje 20 - 25 min. 5. Iškepusius keksiukus išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Šiltame vandenyje ištirpinkite šokoladą ir jo glaistu aptepkite keksiukus. Puoškite jūsų mėgstamais pagardais.
Autorius: Martina
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
5 valgomieji šaukštai kakavos
90 gramų kvietinių miltų
100 gramų juodojo šokolado
šiek tiek druskos
140 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Kambario temperatūroje palaikykite sviestą ir kai truputį suminkštės, sutrinkite jį su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus iki standžių putų suplakite plaktuvu, įbėrę šiek tiek druskos. Trynius gerai sumaišykite su sviesto ir cukraus mase. 3. Atskirame dubenyje susimaišykite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius. Po truputį berkite miltus į sviesto ir cukraus masę. Kai masė taps panaši į pyrago masę, lengvais judesiais, įmaišykite suplaktus kiaušinio baltymus. Masė turi gautis puri ir lengva. 4. Paruoštą masę sudėkite į keksiukų formles ir kepkite 180-200°C temperatūroje 20 - 25 min. 5. Iškepusius keksiukus išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Šiltame vandenyje ištirpinkite šokoladą ir jo glaistu aptepkite keksiukus. Puoškite jūsų mėgstamais pagardais.