Sudėti į puodą cukrų, druską, sviestą, grietinėlę ir zefyrus. Virti apie 5 min. virš vidutinės ugnies, kol zefyrai ir sviestas pradeda tirpti. Kai zefyrai ištirpsta, pavirti mišinį dar apie 5 min., kol jis pradės ruduoti ir kunkuliuoti. Nukelti nuo ugnies ir sudėti šokoladą bei vanilę. Maišyti, kol šokoladas ištirpsta ir supilti į sviestiniu popieriumi išklotą formą. Apibarstyti pabarstukais ir palikti bent 3 val. kambario temperatūroje, kad masė sustingtų. Patiekti supjausčius gabaliukais. Skanaus.
Autorius: Ugnė
INGREDIENTAI:
2 stiklinės cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės
1 stiklinė grietinėlės
360 gramų juodojo šokolado
1 arbatinis šaukštelis druskos
6 valgomieji šaukštai sviesto
šiek tiek pabarstukų
3.5 stiklinės zefyrų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sudėti į puodą cukrų, druską, sviestą, grietinėlę ir zefyrus. Virti apie 5 min. virš vidutinės ugnies, kol zefyrai ir sviestas pradeda tirpti. Kai zefyrai ištirpsta, pavirti mišinį dar apie 5 min., kol jis pradės ruduoti ir kunkuliuoti. Nukelti nuo ugnies ir sudėti šokoladą bei vanilę. Maišyti, kol šokoladas ištirpsta ir supilti į sviestiniu popieriumi išklotą formą. Apibarstyti pabarstukais ir palikti bent 3 val. kambario temperatūroje, kad masė sustingtų. Patiekti supjausčius gabaliukais. Skanaus.