Virtas bulves sumalkite mėsmale. Žalias bulves sutarkuokite ir sudėkite į dubenį su virtomis. Įdėkite krakmolą, išmaišykite. Varškę ištrinkite su trupučiu druskos. Paimkite šiek tiek bulvių masės, padarykite blynelius, į vidų įdėkite įdaro ir, užspaudė kraštus, suformuokite cepeliną. Virkite vandenyje su krakmolu (maždaug 2 v.š. krakmolo išmaišykite puodelyje vandens, po to supilkite į puodą su verdančiu vandeniu) iki 20 min.
Autorius: Virėja
INGREDIENTAI:
0.5 kilogramo bulvių (virtos)
2 kilogramai bulvių (žalios)
3 valgomieji šaukštai krakmolo
3 vienetai varškės (pakeliais)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Virtas bulves sumalkite mėsmale. Žalias bulves sutarkuokite ir sudėkite į dubenį su virtomis. Įdėkite krakmolą, išmaišykite. Varškę ištrinkite su trupučiu druskos. Paimkite šiek tiek bulvių masės, padarykite blynelius, į vidų įdėkite įdaro ir, užspaudė kraštus, suformuokite cepeliną. Virkite vandenyje su krakmolu (maždaug 2 v.š. krakmolo išmaišykite puodelyje vandens, po to supilkite į puodą su verdančiu vandeniu) iki 20 min.