Sausainius sutrupiname. Sviestą išlydome ir užpilame ant sutrupintų sausainių. Torto formą įdedame kepimo popierių, sudedama sausainius, juos gerai prispaudžiam. Truputi sausainių pasiliekame kitam sluoksniui (bet daug mažiau nei pirmas). Žalatiną ištirpiname karštame virintam vandenyje (bet neverdančiu iškart, truputį atvėsinti) ir supilti į varškės sūrelio masę. Gerai išmaišome ir pilame ant sausainių masės ir 3 valandom dedame į šaldytuvą šalti, kai sustingsta, paruošiame žele pokelį. Ant sustingusios varškės sūrelio masės sudedame likusius sausainius, sudedame vaisiu ir užpilame žele ir paliekama keletui valandų stingti. Skanaus!
Autorius: Neringa
INGREDIENTAI:
540 gramų sausainių
200 gramų sviesto
50 gramų želatinos
50 gramų želės (pakelis)
1 kilogramas varškės sūrio (sūrelis)
šiek tiek vaisių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainius sutrupiname. Sviestą išlydome ir užpilame ant sutrupintų sausainių. Torto formą įdedame kepimo popierių, sudedama sausainius, juos gerai prispaudžiam. Truputi sausainių pasiliekame kitam sluoksniui (bet daug mažiau nei pirmas). Žalatiną ištirpiname karštame virintam vandenyje (bet neverdančiu iškart, truputį atvėsinti) ir supilti į varškės sūrelio masę. Gerai išmaišome ir pilame ant sausainių masės ir 3 valandom dedame į šaldytuvą šalti, kai sustingsta, paruošiame žele pokelį. Ant sustingusios varškės sūrelio masės sudedame likusius sausainius, sudedame vaisiu ir užpilame žele ir paliekama keletui valandų stingti. Skanaus!