Silkei nulupame odelę. Filė trumpai pamirkome piene, po to gerai nusausiname ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Sudedame tvarkingai į lėkštę, o ant silkės uždedame grietinės sluoksnį. Svieste gerai apkepiname smulkiai supjaustytą porą. Sudedame smulkiai supjaustytus pievagrybius, pagardiname druska ir kepame apie 1-2 minutes. Svarbu, kad grybai neperkeptų. Šią masę šiek tiek atvėsiname ir uždedame ant jau grietine padengtos silkės. Labai tinka valgyti su virtomis bulvėmis. Skanaus.
Autorius: Vaida P.
INGREDIENTAI:
šiek tiek porų
200 gramų silkių (sūdyta, filė)
100 gramų pieno
5 vienetai pievagrybių (dideli)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
4 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Silkei nulupame odelę. Filė trumpai pamirkome piene, po to gerai nusausiname ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Sudedame tvarkingai į lėkštę, o ant silkės uždedame grietinės sluoksnį. Svieste gerai apkepiname smulkiai supjaustytą porą. Sudedame smulkiai supjaustytus pievagrybius, pagardiname druska ir kepame apie 1-2 minutes. Svarbu, kad grybai neperkeptų. Šią masę šiek tiek atvėsiname ir uždedame ant jau grietine padengtos silkės. Labai tinka valgyti su virtomis bulvėmis. Skanaus.