INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas petražolių
- 1 vienetas svogūnų
- 0.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
- 4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
- šiek tiek druskos
- šiek tiek citrinos rūgšties
- 1.5 valgomojo šaukšto sviesto
- 0.5 stiklinės grietinės
- 1 stiklinė sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Prieskoninės daržovės supjaustomos ir pakepinamos. Įpilamas pomidorų padažas ir troškinama. Miltai pakepinami svieste, atskiedžiami sultiniu ir 30 min. virinami. Daržovės sudedamos į virintus miltus, įberiama prieskonių ir apie 20 min. verdama. Vėliau masė ištrinama pro sietelį ir užvirinama. Padažas gardinamas grietine, cukrumi, druska, citrinos rūgštimi.
Padažą galima gaminti ir be grietinės. Padažas tinka prie mėsos maltinių, daržovių, makaronų ir kitų patiekalų.
REKLAMA