Kaip gaminti svarainių pastą rasite mano recepte „Manchego sūrio ir svarainių pastos užkandis“. Tešla plonai iškočiojama ir supjaustoma maždaug 10 cm skersmens kvadratais. Kiekvieno kvadratėlio viduryje dedamas svarainių pastos kubelis ir suspaudžiami kvadratų kampai viduryje (tešla geriau sulimpa pavilgius ją karštu vandeniu). Paruošti sausainiukai verdami karštame aliejuje, kol jie gražiai apskrunda. Apkepę sausainiukai sudedami ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų aliejus. Puode įkaitinamas vanduo, ištirpinamas jame cukrus ir gautas sirupas dar šiek tiek pakaitinamas, kol paruoduoja. Sausainiukai sudedami į lėkštę, užpilami pasigamintu sirupu ir apibarstmi pabarstukais. Skanaus.
Autorius: Laura
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus
165 gramai svarainių (pasta)
1/4 stiklinės vandens
šiek tiek aliejaus
250 gramų sluoksniuotos tešlos
šiek tiek pabarstukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kaip gaminti svarainių pastą rasite mano recepte „Manchego sūrio ir svarainių pastos užkandis“. Tešla plonai iškočiojama ir supjaustoma maždaug 10 cm skersmens kvadratais. Kiekvieno kvadratėlio viduryje dedamas svarainių pastos kubelis ir suspaudžiami kvadratų kampai viduryje (tešla geriau sulimpa pavilgius ją karštu vandeniu). Paruošti sausainiukai verdami karštame aliejuje, kol jie gražiai apskrunda. Apkepę sausainiukai sudedami ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų aliejus. Puode įkaitinamas vanduo, ištirpinamas jame cukrus ir gautas sirupas dar šiek tiek pakaitinamas, kol paruoduoja. Sausainiukai sudedami į lėkštę, užpilami pasigamintu sirupu ir apibarstmi pabarstukais. Skanaus.