3 vienetai kiaušinių ((vienas ryšulėlių išorei patepti, du tešlai))
400 gramų kvietinių miltų
0.5 stiklinės vandens (šiltas)
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir minkyti kol tešla tampa elastinga. Apie 30 min leisti tešlai pastovėti. Tuomet iš tešlos reikia iškočioti nedidelį paplotėlį. Kriaušės apačioje išpjauti žiedelį, kad ten būtų galima užkišti tešlą. Kriaušes apibarstyti cukrumi, dėti ant tešlos paplotėlio ir apspausti kaip ryšulėlį. Kaip dekorą iš tešlos galima išpjauti lapelį ir pritvirtinti netoli tikrosios kriaušės kotelio. Tokius "kriaušių ryšulėlius" belieka sudėti į miltais pabarstytą skardą, patepti plaktu kiaušiniu, apibarstyti cukrumi. Kepti apie 40 min 200C laipsnių karštumo orkaitėje. Galima patiekti su mėtų ar melisų lapeliais ir plakta grietinėle. Štai kaip iš vieno kilogramo kriaušių galima gauti net du kilogramus ryšulėlių su kriaušėmis! Skanaus!
Autorius: Edita
INGREDIENTAI:
50 gramų cukraus
7 vienetai kriaušių ((apie vienas kg))
6 arbatiniai šaukšteliai medaus (skystas)
3 vienetai kiaušinių ((vienas ryšulėlių išorei patepti, du tešlai))
400 gramų kvietinių miltų
0.5 stiklinės vandens (šiltas)
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir minkyti kol tešla tampa elastinga. Apie 30 min leisti tešlai pastovėti. Tuomet iš tešlos reikia iškočioti nedidelį paplotėlį. Kriaušės apačioje išpjauti žiedelį, kad ten būtų galima užkišti tešlą. Kriaušes apibarstyti cukrumi, dėti ant tešlos paplotėlio ir apspausti kaip ryšulėlį. Kaip dekorą iš tešlos galima išpjauti lapelį ir pritvirtinti netoli tikrosios kriaušės kotelio. Tokius "kriaušių ryšulėlius" belieka sudėti į miltais pabarstytą skardą, patepti plaktu kiaušiniu, apibarstyti cukrumi. Kepti apie 40 min 200C laipsnių karštumo orkaitėje. Galima patiekti su mėtų ar melisų lapeliais ir plakta grietinėle. Štai kaip iš vieno kilogramo kriaušių galima gauti net du kilogramus ryšulėlių su kriaušėmis! Skanaus!