100 mililitrų likerio (šokoladinis, kavos ar trauktinė biskvitui apšlakstyti)
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pertepimui reikės: 500 g juodojo šokolado, 400 ml putojančio vyno (aš naudojau paprastą šampaną) 200 ml pieno arba grietinėlės. Jei putojantis vynas labai rūgštus, pieną keiskite grietinėle, nes kitaip rūgštis gali jį sutraukti (nors man taip nenutiko, bet turėkite omenyje). apie 35 g želatinos.
Paruoškite tešlą:
Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos, citrinos/apelsino žievele ir kiaušinių tryniais. Baltymus sudėkite į atskirą sausą indą ir suplakite iki standumo. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į tešlą. Supilkite pieną ir vėl gerai išmaišykite.
Pabaigoje sudėkite plaktus kiaušinių baltymus ir lengvai išmaišykite. Išardomą kepimo skardą (apie 22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
Tešlą padalinkite į tris dalis. Kiekvieną dalį kepkite atskirai apie 20 minučių. (Na kadangi aš bandymą atlikinėjau su skirtingomis biskvitų tešlomis, tai pas manes jų daugiau susidėjo, bet skonis liuksiškas gavosi.) Atminkite, kuo platesnė Jūsų skarda, tuo žemesnis bus biskvitas. Iškepusius biskvitus apšlakstykite likeriu/trauktine ir palikite, kad atvėstų.
Paruoškite pertepimą.
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite, kad išbrinktų. Į puodą sudėkite šokoladą, supilkite pieną ir kaitinkite, kol šokoladas ištirps (užvirinti nereikia). Nuimkite nuo ugnies.
Sudėkite išbrinkintą želatiną (nupilkite vandens perteklių, kuriame brinkinote želatiną) ir ją ištirpinkite. Jei netirpsta, dar šiek tiek pašildykite. Šampaną pilkite plona srovele ir nuolat maišykite kol gausite vientisą kremą.
Padėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek atvėstų (kremas turi pradėti standėti, bet nepasidaryti kietas). Kremu pertepkite biskvitus. Galite palikti šiek tiek kremo paviršiui aptepti. Galite tortą pasipuošti, Čia jau jūsų fantazija.
Suteptą tortą padėkite į šaldytuvą ir vėsinkite apie 3-6 valandas. Skanaus!
P.S. Tinka prie kavos, ir šiaip įvairioms progoms, nebūtinai kalėdoms. Skonis pasakiškas.
100 mililitrų likerio (šokoladinis, kavos ar trauktinė biskvitui apšlakstyti)
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pertepimui reikės: 500 g juodojo šokolado, 400 ml putojančio vyno (aš naudojau paprastą šampaną) 200 ml pieno arba grietinėlės. Jei putojantis vynas labai rūgštus, pieną keiskite grietinėle, nes kitaip rūgštis gali jį sutraukti (nors man taip nenutiko, bet turėkite omenyje). apie 35 g želatinos.
Paruoškite tešlą:
Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos, citrinos/apelsino žievele ir kiaušinių tryniais. Baltymus sudėkite į atskirą sausą indą ir suplakite iki standumo. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į tešlą. Supilkite pieną ir vėl gerai išmaišykite.
Pabaigoje sudėkite plaktus kiaušinių baltymus ir lengvai išmaišykite. Išardomą kepimo skardą (apie 22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
Tešlą padalinkite į tris dalis. Kiekvieną dalį kepkite atskirai apie 20 minučių. (Na kadangi aš bandymą atlikinėjau su skirtingomis biskvitų tešlomis, tai pas manes jų daugiau susidėjo, bet skonis liuksiškas gavosi.) Atminkite, kuo platesnė Jūsų skarda, tuo žemesnis bus biskvitas. Iškepusius biskvitus apšlakstykite likeriu/trauktine ir palikite, kad atvėstų.
Paruoškite pertepimą.
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite, kad išbrinktų. Į puodą sudėkite šokoladą, supilkite pieną ir kaitinkite, kol šokoladas ištirps (užvirinti nereikia). Nuimkite nuo ugnies.
Sudėkite išbrinkintą želatiną (nupilkite vandens perteklių, kuriame brinkinote želatiną) ir ją ištirpinkite. Jei netirpsta, dar šiek tiek pašildykite. Šampaną pilkite plona srovele ir nuolat maišykite kol gausite vientisą kremą.
Padėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek atvėstų (kremas turi pradėti standėti, bet nepasidaryti kietas). Kremu pertepkite biskvitus. Galite palikti šiek tiek kremo paviršiui aptepti. Galite tortą pasipuošti, Čia jau jūsų fantazija.
Suteptą tortą padėkite į šaldytuvą ir vėsinkite apie 3-6 valandas. Skanaus!
P.S. Tinka prie kavos, ir šiaip įvairioms progoms, nebūtinai kalėdoms. Skonis pasakiškas.