INGREDIENTAI:
- šiek tiek bazilikų
- šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti)
- šiek tiek muskato (tarkuotas)
- šiek tiek špinatų (švieži, 2-3)
- 130 gramų makaronų (Tagliatelle)
- 8 vienetai dešros (rūkyta, griežinėliai)
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- šiek tiek čili pipirų (malti)
- 6 valgomieji šaukštai rikotos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Makaronus išverdame, kol jie virs sutaisome padažą: supjaustome špinatus juostelėmis, įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus ir kepame špinatus kol jie susitrauks, tai truks maždaug 2-3 minutes. Tada įdedame rikotos sūrio, viską gerai sumaišome ir kepame apie minutę, užbarstome pipirais, druska, bazilikais, čili ir muskatu, viską sumaišome. Įdedame juostelėmis pjaustytus dešros gabalėlius ir kepame 1-2 minutes. Padažas baigtas. Į keptuve su padažu supilame makaronus, o jau tada galime viską dėti į lėkštes.
Autorius: http://agnesca.blogspot.com