Pjaustome aisbergo salotas ir kinišką kopūstą nedideliais kvadratėliais ir paskleidžiame lėkštėje.Tada pjaustome nedidelėmis skiltelėmis pomidorus, agurką pusmėnuliais, papriką plonomis juostelėmis ir viską dėliojame ant salotų. Lašišą pjaustome kvadratėliais, feta sūrį nedideliais kubeliais ir dedame į lėkštę. Ant sūrio užberiame džiovinto baziliko. Išspaudžiame citriną. Citrinos sultis maišome su actu, aliejumi ir pipirais. Šį užpilą išmaišome ir pilame ant salotų.
Autorius: Inga Ž.
INGREDIENTAI:
šiek tiek agurkų
šiek tiek bazilikų (džiovintas)
1 vienetas citrinų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek paprikų (saldžioji)
šiek tiek pomidorų pastos
šiek tiek salotų ("Aisbergo")
šiek tiek lašišų (sūdyta ar rūkyta)
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis acto
šiek tiek feta sūrio
šiek tiek kininių kopūstų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pjaustome aisbergo salotas ir kinišką kopūstą nedideliais kvadratėliais ir paskleidžiame lėkštėje.Tada pjaustome nedidelėmis skiltelėmis pomidorus, agurką pusmėnuliais, papriką plonomis juostelėmis ir viską dėliojame ant salotų. Lašišą pjaustome kvadratėliais, feta sūrį nedideliais kubeliais ir dedame į lėkštę. Ant sūrio užberiame džiovinto baziliko. Išspaudžiame citriną. Citrinos sultis maišome su actu, aliejumi ir pipirais. Šį užpilą išmaišome ir pilame ant salotų.