Vištienos filė nuplauti, nusausinti ir plonai išmušti. Išmuštą mėsą supjaustyti smulkiais šiaudeliais, pasūdyti, sumaišyti su šaukštu aliejaus ir apkepti įkaitintoje keptuvėje. Marinuotus pievagrybius nusausinti ir supjaustyti ketvirčiais. Kiaušinius kietai išvirti ir smulkiai sutarkuoti. Porą nuplauti ir suraikyti siauriais žiedeliais. Morkas išvirti, ataušinti, nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Ant lėkštės dugno sudėti vištienos filė, aptepti plonu majonezo sluoksniu. Iš eilės dėti kitus produktus: morkas, grybus, porus, kiaušinius, kiekvieną sluoksnį aptepti majonezu, tada suberti konservuotus kukurūzus (jų majonezu tepti nereikia). Ant lėkštės kraštų aplink mišrainę viena arba dviem eilėmis išdėlioti bulvių traškučius, kad atrodytų kaip saulėgrąža. Mišrainę puošti krapais ir tiekti. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
1 vienetas bulvių (traškučiai, pakeliuose)
šiek tiek krapų
1 vienetas kukurūzų (konservuoti, skardinėse)
2 vienetai morkų
šiek tiek porų
300 gramų vištos filė
3 vienetai kiaušinių
šiek tiek majonezo
200 gramų pievagrybių (marinuoti)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištienos filė nuplauti, nusausinti ir plonai išmušti. Išmuštą mėsą supjaustyti smulkiais šiaudeliais, pasūdyti, sumaišyti su šaukštu aliejaus ir apkepti įkaitintoje keptuvėje. Marinuotus pievagrybius nusausinti ir supjaustyti ketvirčiais. Kiaušinius kietai išvirti ir smulkiai sutarkuoti. Porą nuplauti ir suraikyti siauriais žiedeliais. Morkas išvirti, ataušinti, nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Ant lėkštės dugno sudėti vištienos filė, aptepti plonu majonezo sluoksniu. Iš eilės dėti kitus produktus: morkas, grybus, porus, kiaušinius, kiekvieną sluoksnį aptepti majonezu, tada suberti konservuotus kukurūzus (jų majonezu tepti nereikia). Ant lėkštės kraštų aplink mišrainę viena arba dviem eilėmis išdėlioti bulvių traškučius, kad atrodytų kaip saulėgrąža. Mišrainę puošti krapais ir tiekti. Skanaus!